Duben 2009

Avokádová nátierka

14. dubna 2009 v 9:58 | Emma - upravila Daphne |  Nátierky



Potrebujeme: 1 veľké avokádo, žervé alebo iný roztierateľný syr (napr. v umelom črievku ap.), 2 lyžice tatárskej omáčky, omáčka Worchester, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:
Vyberieme dužinu avokáda a rozlačíme, primiešame Worcester s korením a soľou, syr a tatársku omáčku. Dobre vymiešame a necháme 2-3 hodiny odležať v chladničke.

Ovocný šalát

14. dubna 2009 v 9:56 | Emma - upravila Daphne |  Ovocné šaláty



Potrebujeme: 3 jablká, 1 hruška, 3 marhule, 3 pomaranče, príp, iné druhy ovocia podľa sezóny a chuti, 1 pohár broskyňového kompótu, 100 g cukru, 2 poháriky koňaku, šťava z 1 pomaranča a z 1 citróna
Ako na to:
Čím viac druhov ovocia, tým je šalát chutnejší. V sezóne použijeme napr. aj jahody a maliny. V zime použijeme kompóty. Ovocie umyjeme, olúpeme, pokrájame na kolieska. Zmiešame a dáme odležať na niekoľko hodín. Podávame v hlbšej sklenej miske.
Je vhodný na slávnostné príležitosti. Vďační stolovníci budú naň dlho spomínať. A nielen naň, ale aj na hostiteľa.